Het fotoproject

Ik ben bezig met een fotoproject waarbij ik van allerlei soorten gehandicapte dieren studiofoto’s maak en daarbij hun verhalen opschrijf (hoe het dier gehandicapt is geraakt, hoe het herstel ging en vooral hoe goed hij/zij zich nu redt). Ik ben op het idee gekomen om dit project te starten, nadat ik een stukje op Facebook gelezen had van iemand die voor de keus stond om het pootje van haar poes te laten amputeren of om de poes in te laten slapen. Zij wist zelf niet welke keuze ze moest maken.
In mijn ogen geheel onvoorstelbaar. Een poes met drie poten kan zich immers nog prima redden en net zo gelukkig zijn als een poes met vier poten. Toch is het niet de eerste keer dat ik zo’n soort berichtje las op Facebook. Kennelijk is het lang niet voor iedereen duidelijk dat dieren met een handicap net zo’n fijn leven kunnen hebben als dieren zonder handicap. Tijd dus om dat meer inzichtelijk te maken, vandaar mijn project.

Zodra ik genoeg dieren met handicap heb gefotografeerd, wil ik de foto’s met de verhalen gaan bundelen in een boek. Dit boek moet een positief boek worden, waardoor mensen gaan inzien dat een dier met een handicap niet zielig is. Het moet laten zien dat:

- dieren met een handicap ook mooi, stoer, lief en/of vertederend kunnen zijn;
– dieren met een handicap zich nog prima kunnen redden en
– dieren met een handicap dus niet afgeschreven moeten worden!

Het boek moet vooral een steuntje in de rug gaan zijn voor eigenaren wiens dier aan het begin van zijn handicap staat, om hen te laten zien aan de hand van de foto’s en de verhalen dat een dier met een handicap nog steeds heel gelukkig kan zijn!

Mocht er bij de uitgevers geen interesse in het boek zijn, dan ga ik kijken wat er verder mogelijk is. De foto’s zullen in ieder geval ook t.z.t. hier op deze website verschijnen, maar ook op mijn fotografie website: www.wolves-fotografie.nl.

Heeft u een dier met een (zichtbare) handicap en deelt u mijn visie, dan hoop ik dat u mijn project wilt steunen door uw dier door mij te laten fotograferen in mijn fotostudio.
De shoot is uiteraard gratis en u krijgt de foto’s die ik ga gebruiken (voor het boek) eveneens gratis (geoptimaliseerd voor internetgebruik met links onder klein mijn logo). Mocht u de foto’s zo mooi vinden dat u ook een afdruk wilt, dan is dit natuurlijk mogelijk, maar hier reken ik wel mijn normale tarief voor.

Mijn fotostudio bevindt zich in Alphen aan den Rijn. Ik hoop op vele aanmeldingen voor een fotoshoot!

Monkeybutt een ritten zonder staart - gehandicapte dieren - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie
Monkeybutt is geboren zonder staart! en ook haar genitaliën zitten niet helemaal op de juiste plek. Ondanks dat ratjes hun staart gebruiken voor evenwicht, weet Monkeybutt zich prima te redden.
Monkeybutt een ritten zonder staart - gehandicapte dieren - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie
Monkeybutt een ritten zonder staart, maar wel nieuwsgierig!

Monkeybutt een ritten zonder staart - gehandicapte dieren - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie
Monkeybutt een ritten zonder staart, maar wel gelukkig!

Monkeybutt een ritten zonder staart - gehandicapte dieren - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie
Monkeybutt een ritten zonder staart, maar wel lief!